top of page

Blog september 24 - Een Huwelijks geschenk - 3 generaties op een rij.

Deze portrettekening in potlood van 50 x70cm, is getekend met potloden HB, 2B, en 4B en gedoezeld met verschillende diktes en groottes van doezelaars om zachtere overgangen te bekomen.

Portret in potlood van 3 generaties dochters

Belangrijk bij het tekenen van een collage met 3 generaties, waar de leeftijdsverschillen groot kunnen zijn, is dat je opteert om een portrettekening te maken waar ze allen dezelfde ouderdom hebben. In dit geval is de oma 94 jaar, de moeder 72  en de dochter 32.Daarom heb ik gekozen om de 3 generaties te tekenen op dertig jarige leeftijd van de dames, zodat ik de jeugdige uitstraling kon weergeven, zo valt de gelijkenis en de typische familiale gezichtskenmerken beter op.

Uiteraard heb ik met de analoge foto’s van vroeger moeten werken, deze werden uitvergroot zodat ik zeker geen details over het oog zie.

potloodportret van 3 generaties dochters

Bij de opstelling heb ik ervoor gekozen om de drie portretten in elkaar te laten vloeien.

De oma staat bovenaan links, vervolgens is de moeder rechts gezet en uiteindelijk de dochter onderaan in het midden, zo komt zij het meest prominent in beeld, wat ook de bedoeling is, aangezien het haar huwelijkscadeau is.

Laatste details, zoals de golven in de haren teken ik pas nadat ik de drie portretten heb getekend. Dit maakt dat de haren mooi in elkaar kunnen vloeien en zo één geheel kunnen vormen op de uiteindelijke tekening.

Huwelijkscadeau Portret in potlood van 3 generaties dochters

Ik wil ten slotte al een datum meegeven om vast te leggen in je agenda:

Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2024 nodig ik jullie graag uit op de  50 ste Hobbytentoonstelling -Filaclub & Kantschool te Kortenberg. Waar ik mijn nieuwe werken zal tentoonstellen. Deze tentoonstelling vindt plaats in de "GC COLOMBA"  -  Wijngaardstraat 1  -  3070 Kortenberg en gaat door op zaterdag van 14 tot 18 u. en op zondag van 10 tot 18 u.

Comments


Wilt u zich inschrijven op de Blog, zodat u op de hoogte blijft van de laatste werken en evenementen, geeft dan hier je mailadres in.

bottom of page